• Rekabet Hukuku / Yayınlarımız

  • Uluslarüstü Birleşme ve Devralmalar üzerine Çerçeve Bildirim FORMU Prof. Dr. Arif Esin

    • Sayfa : 3/4
      <1234>

     



    B. Tebliğe konu olan işlemi tanımlayın. 



    İşlemin şekli, hangi araçlarla yerine getirileceği, yerine getirilmesi gereken zaman süresi ve işlemin iş açısından amacı hakkındaki bilgiler açık bir önem taşımaktadırlar. 



    1. Bu tebliğe tabi olan işlemi, aşağıdakiler dahil olacak şekilde, kısaca tanımlayın : 



    a. İşleme taraf olan herbir tarafın adı ve ana iş merkezi ve herbir tarafın işlemdeki rolü, örneğin, sözkonusu kişinin iktisap eden, iktisap ettiren ya da her ikisi birden olup olmadığı. 



    b. İşlemin bir birleşme, oy hakkına sahip menkul kıymetlerin iktisap edilmesi, varlıkların iktisap edilmesi, oy hakkına sahip menkul kıymetler için bir ihale teklifi, başka bazı araçlar yoluyla kontrolün ele geçirilmesi ve/veya bir ortak girişim olup olmadığı dahil olmak üzere, işlemin şekli; 



    c. Herbir taraf tarafından alınacak karşılık; 



    d. İşlemin tamamlanması için gereken her türlü belli başlı olayın önerilen ya da tahmin edilen tarihleri ve işlemin takvime başlanmış tamamlanma tarihi; 



    e. İşlemin tamamlanmasından sonra sahipliğin ve kontrolün öngörülen yapısı. 



    2. Eğer işlem oy hakkına sahip menkul kıymetlerin iktisap edilmesiyse, iktisap edilecek herbir menkul kıymetler sınıfı için, iktisap edilecek hisselerin yüzdesini ve iktisap edildikten sonra, elde tutulacak yüzdeyi belirtiniz. 



    3. Eğer işlem varlıkların iktisap edilmediyse, iktisap edilecek bütün genel sınıfları tanımlayınız. Varlıkların genel sınıflarının örnekleri nakit, menkul kıymetler, arazi, fikri mülkiyet, mal alım satım envanteri, imalat tesisleri (yerini ve üretilen ürünleri belirtiniz), dağıtım tesisleri ve perakende satış dükkanları. 



    4. Eğer işlem bir ortak girişimse, şunları belirtiniz : 



    a. Ortak girişimin adı ve ana iş merkezi adresi; 



    b. Bunların bir tanımlaması ve değeri dahil olmak üzere, ortak girişimi oluşturan herbir kişinin yapmayı kabul ettiği katkılar ve katkıda bulunan herbir kişinin katkısı için alacağı karşılık; 



    c. Başlıca varlıklarının yeri, başlıca ürün ya da faaliyet tipleri ve iş yapacağı coğrafi bölgeler dahil olmak üzere, ortak girişimin yapacağı işin genel bir tanımlaması; 



    d. Ortak girişimin süresi. 



    5. İşlemin iş amaç ya da amaçlarını tanımlayınız. 



    Bir tek işlemi inceleyebilen ülkeler arasındaki işbirlişi amacıyla, işlemin tebliğ edildişi ya da edileceği bütün ülkelerin isimlerini öğrenmek yarar saşlamaktadır. 



    6. Tebliğin yapıldığı Ãœlke dışında, bu tebliğin konusu olan işlemin bir tebliğinin yapıldığı ya da Tebliğ yapan Kişinin bilgisine göre yapılacağı herbir ülkeyi ya da kaza dairesini tanımlayınız. 
     

     

      Sayfa : 3/4
      <1234>