• ESC Hakkında / Prof Arif Esin Özgeçmiş

  • PROF. DR. ARİF ESİN : Özgeçmiş

  • Prof. Dr. Arif ESİN, 1956 yılında İstanbul’da doğdu. Orta ve Lise öğrenimini Saint-Benoît Fransız Lisesi’nde tamamladıktan sonra Paris Ãœniversitesi Hukuk ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan ESİN, aynı Ãœniversitede Avrupa Topluluğu üzerine İktisadi Hukuk Yüksek Lisans ve Doktorası yaptı.

     

    Avrupa üniversitelerinde (Paris, Erasmus, Uppsala) öğretim üyeliğinde bulundu. ESİN 1986 yılında göreve başladığı İstanbul Ãœniversitesi’ndeki kamu görevinden 2002 yılında ayrılarak özel kesime geçti. Çeşitli özel üniversitelerde AB Hukuku ve Türk Rekabet Hukuku dersleri vermekte olan Prof.Dr.ESİN, Avrupa Birliği konularında uzmanlaşmış İKV’nin uzun yıllar danışmanlığını yaptı.

     



    Gümrük Birliği müzakerelerinde özel sektörü temsilen Brüksel’de müzakerelerde bulundu. TUSİAD Parlemento İşleri Komisyonu’nda görev yapan ESİN, Rekabet Kanunu hazırlık çalışmalarına aktif olarak katıldı ve İthalatta Haksız Rekabet Kanunu’nun hazırlayıcıları arasında yer aldı. Ayrıca Türk Rekabet Kurumu’na da kuruluş aşamasında kurucu Başkana fahri danışmanlık yaparak Kurumun teşkilatlanmasında ve eğitiminde görev aldı. Bu çalışmalarından ötürü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Rekabetin ve Tüketicinin Korunması Büyük Ödülünü aldı.

     

    Prof.Dr.Arif ESİN Kanal E’de 101 adet “AB Hattı†programı hazırlayıp sunmuş ve 1999 yılında en iyi yapım dalında Cengiz Polatkan Ödülünü kazanmıştır. Haber Türk kanalında “Söz Savunmanın†adlı programı hazırladı ve sundu. SKY Türk kanalında “Gündem AB†adlı programı hazırlayarak sundu. Ayrıca Finansal Forum Gazetesi köşe yazarı olarak günlük yazılar yazdı. Halen Forum Diplomatik ve Ekonomik Çözüm gazetelerinin köşe yazarı olan Business Chanel’de AB üzerine programlar yapmaktadır. Prof. Dr. ESİN, özellikle Avrupa ve Türk Rekabet Hukuku, Fikri Mülkiyet Hukuku, Telekomunikasyon Hukuku, devlet yardımları, ithalatta haksız rekabet, kamu ihaleleri ve özelleştirme alanlarında uzmanlaşmıştır. Bu konularda pek çok eser yazmış ve konuşmacı olmuştur.

     

    Prof. Dr. ESİN’in AB Hukuku ve politikaları konularında 25 kitabı ve uluslararası yayınlarda İngilizce, Fransızca ve Türkçe olarak yayımlanmış 200’ü aşkın makalesi bulunmaktadır. Prof.Dr.Arif Esin, Avrupa Birliği Komisyonu, TOBB, IKV, ITO, ISO, TESK, İEİS, TİSK, TMMOB, DPT, HDTM, KOSGEB, Türk ve Yabancı Ãœniversitelerde iki yüzden fazla panel, konferans ve work-shop çalışmalarına konuşmacı olarak katılmıştır. Prof.Dr.Arif ESİN, halen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hukuk Müşavirliği ve İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Bilim Kurulu Ãœyeliği ve Türk Eximbankası Denetleme Kurulu Ãœyeliğini yürütmektedir.

     

    Evli ve iki kız çocuğu sahibi olan Prof.Dr.Arif ESİN çok iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilimektedir.

     

     

     

    Prof.Dr.Arif ESİN İletişim Bilgileri :

    Cep      : +90 532 746 43 43
    E-mail  : arif.esin@escrc.com

     

     

     

    Â