• Rekabet Hukuku / Sorularla Rekabet Kanunu

  • 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde Sözlü Savunma için ne gibi bildirimlerde bulunulması gerekir ve bunun süresi ne kadardır?

  • Sözlü Savunma toplantısından en geç 7 gün önce taraflar Sözlü Savunmada yararlanacakları ispat vasıtalarını Kurul'a bildirmekle yükümlüdürler. Taraflar süresi içinde bildirilmemiş ispat vasıtalarından yararlanamazlar.

    Sözlü Savunmada ilgili taraflar, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun İkinci Babı'nın Sekizinci Faslı'nda düzenlenen her türlü delil ve ispat vasıtasından yararlanabilirler. Bunlar esas olarak, şahit, keşif, bilirkişi ve sair delillerden oluşmaktadır. Oturumlara bu Kanun'u ihlal ettiği iddia edilen taraflar veya bunların temsilcileri ile doğrudan ya da dolaylı menfaati olduğunu oturumdan önce Kurul'a ispatlayanlar ya da onların temsilcileri katılabilir. Bunlar arasında öncelikle şikayetçi ve doğrudan veya dolaylı menfaati olduğunu kanıtlayan üçüncü kişiler bulunmaktadır. Bu kişiler gerçek veya tüzel kişiler olabilir. Tüzel kişi olmaları halinde bunların yönetim kurulu üyeliğinde görev alan gerçek şahıslar toplantıya katılabileceklerdir.